Guide til kjøp av campingstol
SEK
SEK - SE
NOK
NOK - NO
EUR
EUR - EU
DKK
DKK - DK

Handle campingstol

Campingstolar utomhus

Hvordan velger jeg en campingstol? 

Det første du må tenke på er hvordan du skal bruke stolen din. Ta utgangspunkt i dine egne behov og velg deretter en stol som passer. Vi hjelper deg på vei med spørsmålene som er gode å svare på før kjøp.

Komfort og bruksområde kan avgjøre hvilken type stol du kjøper. Spør deg selv om du trenger høy eller lav rygg, armlener eller ikke. Mange stoler har også forskjellige justerbare ryggposisjoner.

Vekten av vekten

Når det gjelder belastningen på stolen, kan de fleste campingstoler holde i overkant av 100 kg. En stol av bedre kvalitet kan normalt holde en belastning på ca 140 kg. Vekten på stolen er vanligvis et sted mellom 2-6 kg. Det er rammen som utgjør mesteparten av vekten på stolen.


Reise mye i forhold til å bli eller over lengre tid?

Bli over lengre tid

Hvis du skal bruke campingmøblene på ett sted over lengre tid, kanskje en sesong, en lenger ferie eller hele året, er vekten ikke en stor sak i forhold til dersom du pakker ut og pakker ned møblene mer regelmessig. Velg da stoler med sterkere rammer, f.eks stål eller aluminium.

Det kan også være mulig å frafalle kravet om at stolene skal være enkle å slå sammen, dersom du står lenge på samme sted.

Komfort er viktig for mange, og at det kan være vanskelig å finne en komfortabel stol når du handler på nett. Derfor synes vi du bør gi deg tid og gå til en butikk hvor du kan prøve ut din nye stol. Du kan også lese om ulike modeller i de utallige forum som finnes om temaet camping.

Reis mye med mange korte stopp
Solur
Hvis du derimot ofte har behov for å pakke sammen møblene, bør du først og fremst vurdere at det må være enkelt å pakke sammen og transportere. Her er vekt også en faktor å regne med. Det er tross alt bare unødvendig å reise med vekt som ikke er nødvendig.

Mange supplerer sitt basissett med stoler med sammenleggbare krakker, som er veldig praktiske å ha under korte stopp underveis.

I dette segmentet er det mye å velge mellom og det er ofte denne typen stoler man også ser utenfor campingbutikkene, for eksempel hos de store matvarekjedene og butikkene med fokus på fritid. Vi anbefaler at du ikke sparer når stolen din skal brukes mye og måkes rundt. Invester i et etablert merke som garanterer kvalitet.


Du finner hele vårt utvalg av campingstoler her:
Alle våre campingstoler >> 

Andre bruksområder

Det finnes spesialtilpassede campingstoler til det meste som strandstoler, fluktstoler, solsenger og spisestuemøbler.

Selve ideen med campingstoler er at de skal være praktiske i mange sammenhenger.

Når campingsesongen er over kan det være lurt å bruke stolene til noe hjemme, eller hvorfor ikke til elgjakt eller familiemiddager. Bruksområdene er i utgangspunktet ubegrensede. Campingstoler er perfekte som ekstrastoler i alle mulige sammenhenger.

Campingstolar vid stubbe

La krakken bli et bord

Her er noen eksempler på krakker med praktisk topplate, som kan fungere som et lite salongbord eller avlastningsbord:
Alle våre krakker >>

Tilbehør til campingstoler

Til de fleste campingstoler kan du kjøpe praktiske ting som drikkeholdere, avlastningsbord eller fotstøtter. En nakkepute følger med noen stoler, men hvis den ikke gjør det, er det er det fullt mulig å supplere etter behov.

Mer praktiske ting som fremmer komfort er ekstra føtter, nakkeputer, vesker og feller.

I vårt sortiment har vi dette tilbehøret til campingstoler:

Tilbehør til campingstoler >>

Krav til utseende, design og farge?
Strandstolar i regn
De fleste merker har minst et par farger/mønstre å velge mellom. Mange kunder velger farge etter fargen på forteltet eller interiøret i bobilen/caravanen.

Noe å også vurdere er hvor værbestandig stolen er. Skal det stå mye ute er et UV-beskyttet materiale å foretrekke, ellers vil stoffet falme relativt raskt. Hvordan du bruker stolen er viktig å vurdere i valget du tar. Vet du at stolen kun skal brukes i forteltet eller i tørt vær, trenger du ikke være redd for å velge en stol med treramme.

Skal stolen din brukes under varierte forhold, er en aluminiumsramme å foretrekke. Aluminium påvirkes ikke av kulde og fuktighet, slik tre-, plast- og stålrammer er.

Selve rammen til en campingstol består vanligvis av aluminium, stål, plast eller tre.
Hvilken du velger er helt opp til deg, men tenk på hvordan stolen skal brukes. Det kan være avgjørende i valg av materiale.
Ikke glem at forskjellige materialer har forskjellig vekt.


Hvilke typer stoler finnes det?


Dette er de vanlige typene av stoler for campere:
Solstoler


Strandstoler

Barnestoler

Regissørstoler


Fellestoler

Campingstoler kan også ha forskjellige egenskaper:
  • Med armelen
  • Uten armlene
  • Høy rygg
  • Lav rygg
Velg det som passer deg best.

Varemerker

I vårt sortiment tilbyr vi campingstoler fra disse ledende merkene:
Crespo

Isabella

WeCamp

Westfield

Brunner


Vedlikehold/rengjøring

En campingstol trenger egentlig ikke så mye vedlikehold. Det er ofte nok å vaske stolen med vanlig såpe. For å beskytte setet mot slitasje kan det være lurt å kjøpe et trekk, som også øker komforten.

Oppbevaring

Campingstoler krever egentlig ikke annet av oppbevaring enn at plassen skal beskyttes mot kondens og fukt.

Noen stoler er ganske flate når de er slått sammen, men andre er det ikke. Her må du kanskje regne med at du trenger rom for oppbevaring til stolene dine, slik at de ikke gnider seg unødvendig mot hverandre.

Hvis stolen følger med en pose, er det en fordel å alltid oppbevare den der når sesongen er over.


Lykke til med valg av campingstol!